Dlaczego chlebek bananowy?
Przyjaciółka mówiła o nim, a że akurat zbliżały się jej urodziny :p
Dlaczego bezglutenowy?
Przyjaciółka mówiła o nim, a że akurat zbliżały się jej urodziny :p
Dlaczego bezglutenowy?
Niestety, jest na niego uczulona.
Kupiłam bezglutenowe mąki (ryżową, kukurydzianą, gryczaną), banany no i wzięłam się do roboty. Robi się go nawet szybko, musi trochę posiedzieć w piekarniku, ale można wtedy coś w międzyczasie zrobić :)
Bezglutenowy chlebek bananowy
Kupiłam bezglutenowe mąki (ryżową, kukurydzianą, gryczaną), banany no i wzięłam się do roboty. Robi się go nawet szybko, musi trochę posiedzieć w piekarniku, ale można wtedy coś w międzyczasie zrobić :)
Bezglutenowy chlebek bananowy
- 3 banany
- 50 g maki ryżowej
- 100 g mąki kukurydzianej
- 150 g mąki gryczanej
- 1 jajko
- 60 ml oliwy
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 50 g cukru (jeżeli banany są dosyć słodkie, można dać mniej)
wygląda świetnie, musi być pyszny! :)
OdpowiedzUsuńświetny chlebek!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń