Makaron z serem, kto nie jadł go w dzieciństwie? Duża ilość sera, masła i cukru. Przysmak chyba każdego!
Dzisiaj mam dla was nieco zdrowszą wersję z odrobiną koloru. Przez to, że za oknem już słońce, natchnęłam się na taką wersję makaronu. Dodatkowo, konkurs z makaronem #Omnomnom, gdzie napisali nam, że mam stworzyć makaron w stylu fusion, oto moja propozycja na połączenie tradycyjnego dania z czymś nowym :D
Na 2 porcje potrzebujecie:
- 200 g makaronu farfalle Omnomnom
- 150 g twarogu naturalnego
- miód
- łyżka masła
- garść mrożonych czerwonych porzeczek
Uwierzcie mi, naprawdę smakuje. Makaron jest słodki, a jeżeli ugryziemy kwaśną porzeczkę - BUM! Słodkie a zarazem kwaśne.... mniam! Naprawdę warto!
Zapraszam!
Komentarze
Prześlij komentarz